ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار در ترکیه
مدارک لازم براى ثبت شرکت در ترکیه
- همراه داشتن گذرنامه که بیشتر از ۶ماه از اعتبار آن باقى مانده باشد
- دو قطعه عکس رنگى
- انتخاب نام براى شرکت
- داشتن اساس نامه در مورد نوع فعالیت شرکت
- مشخص کردن درصد سهم شرکا
- انتخاب مدیر یا مدیران شرکت
- آدرس و محل شرکت
- انتخاب مشاور مالی
تفاوت ثبت شرکت در ترکیه و ایران
ثبت شرکت در ایران با درخواست کد اقتصادی از اداره مالیات و ارسال به وزارت بازرگانی شروع می شود. سپس باید سرمایه اولیه شرکت را در حساب شرکت واریز نمایید. پس از عضویت ترکیه در مجمع بین الملل، برخی قوانین ثبت شرکت در ترکیه تغییراتی کرد. برای ثبت شرکت در ترکیه، بعد از اخذ شماره مالیاتی، باید به اتاق بازرگانی ترکیه مراجعه شود.
از تفاوت های ثبت شرکت در ترکیه و ایران می توان به بحث اظهارنامه ها و بیان نامه های مالیاتی اشاره کرد. شرکت ها در ایران در پایان هر سال اظهارنامه های مالیاتی خود را اظهار میکنند و این اظهار در ایران به صورت بیانی میباشد. اما در ترکیه برای جلوگیری از ایجاد تورم، بیان نامه های مالیاتی هر سه ماه یکبار اظهار می شود. ارزش افزوده در ترکیه و ایران هر دو وجود دارد. تفاوت در مقدار آن بوده و ارزش افزوده در ایران اجباری نبوده در حالی که در ترکیه اجباری می باشد.
در ترکیه برای شرکت ها اگر محل شرکت اجاره ای باشد، مالیات بر اجاره برعهده مستاجر می باشد. اما در ایران مالیات بر اجاره شرکت برعهده موجر می باشد.
در ترکیه علاوه بر ارائه فاکتور فروش برای مالیات بر ارزش افزوده، برای فاکتورهای بیش از ۵ هزار لیر نیز باید هر ماه به دولت فاکتور اعلام کرد.
یکی دیگر از تفاوت های ثبت شرکت در ایران و ترکیه بحث استخدام مشاور مالی می باشد؛ که استخدام مشاور مالی در ترکیه اجباری می باشد.
بیمه برای کارکنان شرکت در ایران یک نوع است. اما در ترکیه سه نوع دارد: صندوق بازنشستگی برای کارمندان دولتی، باغ کور برای شرکای شرکت، تأمین اجتماعی هم برای کارمندان شرکت.
مصوبات اتاق بازرگانی ترکیه در رابطه با ثبت شرکت در ترکیه
سه اصل مهم در زمان ثبت شرکت در ترکیه، توسط اتاق بازرگانی ترکیه مورد بررسی قرار میگیرد:
مورد اول در خصوص شرکا و مدیران شرکت در ترکیه می باشد. مدیران و شرکا نباید دارای سابقه کیفری و جزایی باشند. یا شخصی که قبلا در ترکیه شرکت داشته و شرکت قبلی وی بدهی داشته، در هنگام ثبت شرکت جدید با مشکلاتی رو به رو می شود.
مورد دوم، طبق قوانین ثبت شرکت در ترکیه، برای ثبت شرکت به آدرس رسمی نیاز دارید. زیرا ابلاغیه های شرکت به آدرس رسمی که هنگم ثبت شرکت ابراز میکنید، ارسال می شود. همچنین در صورتجلسه هایی که برای تصمیمات شرکت (نظیر تصمیمات و انتقال سهام و …) تشکیل می شود، باید ذکر شود که جلسه در آدرس شرکت تشکیل شده است.
مورد سوم، مالیات ها و بدهی های عمومی قبلی که پرداخت نشده باشد. بدهی های عمومی به بدهی هایی گفته می شود که صاحب شرکت به دولت دارد که شامل مالیات ها می شود.
شماره مرسیس در ترکیه (Mersis)
کاربرد سیستم مرسیس در ترکیه
با داشتن شماره مرسیس یک شرکت می توانید به تمامی سوابق و بدهی ها و اطلاعات مربوط به آن شرکت دسترسی داشته باشید.
مالیات ثبت شرکت در ترکیه
یکی از موضوعات مهم در مورد ثبت یک شرکت، بحث مربوط به مالیات ها است؛ که نیاز هست قوانین مربوط به مالیات یک شرکت در ترکیه را بدانید تا در نگهداری شرکت با مشکل مواجه نشوید.
مالیات شرکت در ترکیه را در دو دسته می توان تقسیم بندی کرد. دسته اول مالیات بر درآمد و دسته دوم مالیات مربوط به استوپاژها. مالیات بردرآمد در پایان هر سال مالیاتی و طبق فاکتورهای صادر شده شرکت محاسبه می شود. در صورتیکه استوپاژها را باید هر سه ماه یکبار پرداخت کنید. مالیات بر اجاره محل شرکت، استوپاژ مربوط به دستمزد کارکنان و مشاور مالی، جز مالیات های دسته دوم می باشند که هر سه ماه باید پرداخت شوند. برای شرکتی که فعالیت ندارد، مالیات بر ارزش افزوده با ارائه بیان نامه های خالی در پایان سال صورت می گیرد.
لزوم استخدام مشاور مالی در مراحل ثبت شرکت در ترکیه
اتباع خارجى با ثبت شرکت در ترکیه طبق قوانین این کشور مى توانند در ترکیه کارهاى تجارى انجام دهند. با استخدام مشاور مالى مى توانید اقدام به ثبت شرکت در ترکیه نمایید.
استخدام و به کارگیرى مشاور مالى برجسته در شرکت به دلیل وجود قوانین مالیاتى دشوار در ترکیه حائز اهمیت است و داشتن مشاوره هاى مستمر مشاور مالى در طى فعالیت شرکت از اهمیت بسیارى برخوردار است.
پس از استخدام مشاور مالی ترک، در نوتر وکالتنامه تاسیس شرکت به نام مشاور مالی تنظیم و امضا می کنید در اینجا باید متذکر شویم که اگر زبان ترکی بلد نیستید، برای تنظیم وکالتنامه در نوتر باید مترجم رسمی امضادار همراه خود ببرید. در تنظیم وکالتنامه باید بسیار دقت کنید و به نکاتی مانند آوردن اسم شرکت در وکالتنامه و وکالتنامه جهت انجام چه اموری می باشد، دقت کنید. جهت امور بانکی مانند واریز و برداشت وجه حتما با حضور خودتان انجام بگیرد.
بعد از تنظیم وکالتنامه، مشاور مالی کارهای مربوط به ثبت شرکت را شروع میکند. همچنین از وظایف مشاور مالی بعد از اتمام پروسه مراحل ثبت شرکت در ترکیه، در نگهداری شرکت و محاسبه مالیات ها و درآمد و حساب های شرکت، به شما کمک می کند.
یکی از روشهای آسان اما پرهزینهای که شهروندی ترکیه را برای شما به ارمغان میآورد، سرمایه گذاری در ترکیه از طریق سپرده بانکی است. در این روش باید ۵۰۰.۰۰۰ دلار را به مدت ۳ سال در یکی از بانکهای ترکیه سپردهگذاری کنید.
بله، برای این کار لازم است تا مبلغ ۵۰۰.۰۰۰ دلار آمریکا را به مدت ۳ سال، در این کشور سرمایهگذاری کنید.
ارزش ملک خریداری شده باید حداقل ۲۵۰.۰۰۰ دلار آمریکا باشد، و تا ۳ سال نیز حق فروش آن را ندارید. این روش شهروندی ترکیه را برای شما، همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال به ارمغان خواهد آورد.
حداقل مبلغ سرمایه گذاری در ترکیه برای اخذ اقامت ترکیه، ۱۰.۰۰۰ لیر است و از طریق ثبت شرکتهای مسئولیت محدود، امکانپذیر خواهد بود.
به باور بسیاری از کارشناسان و متقاضیان، سرمایه گذاری با خرید ملک و سرمایه گذاری با ثبت شرکت، بهترین راههای اخذ شهروندی ترکیه هستند.
خیر . الزامی برای داشتن شریک ترک برای ثبت شرکت در ترکیه نمیباشد.
خیر. بایستی مجوز های خاص مربوط به ثبت شرکت را هم از وزارتخانه های ذیربط دریافت کنید.
خیر. برای ثبت برند در ترکیه نیازی به ثبت شرکت نمیباشد.
بیمه زلزله برای اولین بار جهت دریافت خدمات آب، برق و گاز ثبت می شود. بعد از آن، مالک باید ملک خود را از طریق شرکتهای بیمه ای یا بانکها و دفاتر پستی، به صورت سالانه بیمه می کند.
بیمه اجباری منزل (داسک) شامل مبلمان و اثاثیه منزل نمی شود. هر چند می توان از طریق بیمه اختیاری مبلمان و اثاثیه منزل را نیز بیمه نمود و به این ترتیب با توجه به نوع بیمه مالک، این امکان وجود دارد که بیمه فقط شامل منزل یا مبلمان آن یا هر دو شود.